אם יש לכם עסק עצמאי אשר נתמך במערכות מחשוב, הנושא של אבטחת מידע הוא חשוב ואף קריטי עבורכם וזאת גם אם אתם ארגון ציבורי או עסק פרטי.
מה זה אבטחת מידע?
1. לדאוג שמידע הנמצא בתוך הרשת הפנימית של הארגון , לא יוכל לזלוג החוצה.
2. למנוע נזק למערכות המחשוב כמו החדרת וירוסים שעלולים לפגוע ואף למחוק את המידע הקיים כולו.
הנושא של אבטחת מידע הפך לקריטי מאוד בשנים האחרונות מכיון שהמידע של הארגון או העסק כבר לא יושב בכונן הקשיח של מחשב אחד אלא על רשת מחשבים, ואפילו על מספר שרתים וחשוף לניסיונות פריצה.
כיצד מגנים על המידע הרגיש של הארגון?
היום יש מגוון פתרונות טכנולוגיים שיאפשרו לעסקים וארגונים מצד אחד שימוש רחב במערכות המחשוב, ומצד שני לדעת שהמידע עצמו בטוח ומוגן היטב.
1. מודעות אבטחת מידע לעובדים- מחקרים מראים כי רוב התקלות והבעיות באבטחת המידע קשורות לאדם שעומד מול עמדת הקצה, ולפעולות שהוא מבצע. לכן, הכרחי לידע את העובדים שלכם בנהלי אבטחת המידע שחשוב לכם להטמיע בארגון. כאשר העובד מבין את ההיגיון שבנהלי אבטחת המידע ובחשיבות הקריטית שלה, הוא יהיה זהיר יותר וימנע מטעויות.
2. מיפוי המידע הרגיש– מיפוי של תשתיות, מערכות ותוכנות השימושיות בארגון אשר יש להן פוטנציאל גבוה לפגיעה באבטחת המידע, כמו תוכנות שיתוף קבצים לדוגמא. תוכנות כאלו יש לחסום בארגון על מנת שלא יהוו מקור להחדרת וירוסים למערכת.
3. התקנת תוכנות ניטור– אנטי וירוס. חשוב מאוד לעדכן את התוכנות מפעם לפעם מכיון שהאיומים מתחדשים לעיתים קרובות והתוכנות המעודכנות מאפשרות לתת מענה למזיקים חדשים.
4. ניהול הרשאות- מתן הרשאות מוגבלות לדרגים שונים בארגון , מפחיתה באופן משמעותי תקלות של אבטחת מידע.
אחלה כתבה